СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ФОРМУВАННЯ АРХІТЕКТУРИ ІНТЕР’ЄРІВ ЕКОЛОГІЧНИХ АЕРОВОКЗАЛІВ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32347/2519-8661.2021.22-23.132-140

Ключові слова:

екологічний аеровокзал, екологізація внутрішнього середовища, енергоефективність, психофізіологічний вплив, художнє навантаження, новітні технології, аква-дизайн, фітодизайн

Анотація

Висвітлено екологічні тенденції формування архітектури інтерʹєрів сучасних еко-аеровокзалів для визначення провідних засад дизайну та прийомів формування еко-інтерʹєрів даного типу споруд. Визначено, що екологічне будівництво, еко-модернізація та еко-реконструкція важлива складова успіху роботи сучасних аеровокзалів. Сучасний екологічний аеровокзал перетворюється на вишуканий архітектурний обʹєкт, що зменшує екологічне навантаження на довкілля. Визначено, що сучасне екологічне середовище інтер'єрів аеропортів створюється за допомогою нестандартних планувальних рішень, органічних біонічних форм та еко-матеріалів.  Це середовище розробляється з урахуванням інноваційних технологій на основі синтезу елементів, що визначають його характер: основної конструкції (її екологічних характеристик), символіки форми, якості природного освітлення, гармонійного використання кольору та оздоблення, а також природних матеріалів, обʹєктів фіто- та аква-дизайну, як живого матеріалу, що приносить користь здоров’ю пасажирів, створюючи комфортний мікроклімат та гарне поєднання з природою.

Посилання

Слепян Э.В. Архитектура Строительство Экология// Э.В Слепян.- М. Вернера Регена. – 2006.- 671с.

Смоляр И.М. Экологические основы архитектурного проектирования: учебное пособие для студентов учреждений высш. проф. образования / И.М. Смоляр, Е.М. Микулина, Н.Г. Благовидова. – М. Издательский центр «Академия». – 2010-160с.

O. Zaporoxhenko Environmental principles of formation of architecture public buildings // O. Zaporozhenko, A. Sedak //textbook – LAP Lambert Academic Publishing, 2017. – 171 p.

Дьяконов К.Н. Экологическое проектирование и экспертиза/ К.Н.Дьяконов, А.В. Дончева.- М.:Аспект Пресс, – 2002-384 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-12

Номер

Розділ

Articles